Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přejít přímo na obsah stránky

Týden hudby

Vysoké Mýto

  • Michal Pavlíček Trio
  • Ranger - Plavci
  • Annet X
  • Dark Gamballe
  • Wohnout
Dnes je čtvrtek 9.5.2024

Tisková zpráva

„Vladimir 518, Zrní, Ivan Hlas, Kamil Střihavka a další na Týdnu hudby v Mýtě“

 

 

Vysoké Mýto, Amfiteátr M-klubu – 25. - 29. 8. 2014 – na poslední srpnový týden připravilo město Vysoké Mýto a M-klub tradiční hudební festival Týden hudby 2014. Letos se jedná již o patnáctý ročník populární kulturní akce a nejen lidé z Vysokého Mýta se mohou těšit na špičkové muzikanty české hudební scény. Mezi těmi nejzvučnějšími jmény můžeme uvést Zrní, Vladimir 518 Band, Ivan Hlas Trio, Energit nebo Kamila Střihavku s Leaders. Před těmito hvězdami vystoupí regionální kapely.

 

První večer bude věnován rapu a vystoupí Vladimir 518 Band. Jméno, které je v českém rapu opravdovým pojmem je Vladimir 518. Ten, za přispění skvělého live bandu, v němž se objevují hráči Adam Koller a Matěj Havlíček, předvede svou aktuální desku Idiot.

 

Druhý večer ozdobí česká jazz rocková legenda Energit. Kapelu tvoří: Luboš Andršt - kytara, Jiří Zelenka - bicí, Guma Kulhánek - basa, Jan Holeček - klávesy, zpěv. To jsou dozajista jména, která mluví sama za sebe. Energit vystupoval především v 70. letech 20. století. Skupina vznikla počátkem roku 1973 a sešli se v ní Luboš Andršt - kytara, Ivan Khunt - zpěv, Jaroslav Erno Šedivý - bicí a Vladimír Padrůněk - baskytara. Nyní skupina vystupuje v obnovené sestavě a můžete se těšit na pořádnou dávku energie!

 

Ve středu 27. srpna vystoupí jeden z nejlepších tuzemských zpěváků Kamil Střihavka se svou kapelou Leaders. Skupina Leaders vznikla v roce 2007 a nyní působí ve složení: bicí - Lukáš Pavlík, basa - Martin Ivan, kytara - Petr Henych, klávesy - Štěpán Eliáš, b.vocal - Tereza Hálová, b.vocal - Tereza Rajnincová. Těšit se můžete na hity jako: Země vzdálená, Woodoo, Kovboj z Teplic a další.

 

Hvězdou čtvrtečního večera bude Ivan Hlas, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta, za něž v roce 1993 obdržel Českého lva za nejlepší hudbu. Je držitelem dvou cen Akademie populární hudby a autorem řady hitů, z nichž mnohé doslova zlidověly, jako například Malagelo, Karlín, Aranka umí hula hop, Miláčku, vrať se. V současnosti vystupuje s kytaristou Norbim Kovácsem a violoncellistou Jaroslavem Olinem Nejezchlebou.

 

Vrcholem Týdne hudby 2014 bude koncert jedné z nejpopulárnějších skupin české alternativní scény, kapely Zrní. Kladenští Zrní jsou něco mezi Radiohead a Václavem Koubkem, mezi rychlým městem a mlžným lesem. Na české scéně jsou naprostým originálem. Zvuk kapely je evidentně ovlivněný rodným industriálním Kladnem, táhlými volnými poli, i rychlými pohyby strojů. Jejich sdělení je velmi emotivní a naléhavé. Ze Zrní na podiu sálá ohromná chuť hrát a zvát do svého osobitého světa. Zpívají česky.

 

Co se týče regionálních skupin, snažili jsme při výběru zachovat žánrovost jednotlivých večerů a přitom vybrat to nejkvalitnější z našeho kraje. Na prvním večeru vystoupí rapper Guy G z České Třebové. Úterní večer zahájí kapela Do Větru ze Svitav. Před Kamilem Střihavkou vystoupí skvělá skupina Nil s expresivní zpěvačkou Hankou Kosnovskou. Ve čtvrtek přijede zahrát do Amfiteátru skupina Cestárium z Poličky a v pátek před Zrním zahraje svůj akustický set kapela Mother´s Angels z Litomyšle.

 

Cílem Týdne hudby 2014 je nejen představení kvalitních interpretů a oživení kulturního života ve městě, ale program letošního festivalu apeluje především na žánrovou pestrost jednotlivých večerů.

 

 

Generálním partnerem festivalu Týden hudby 2014 je Ecos Choceň, s.r.o. Program začíná vždy od 19.00. Vstupné 20 Kč. Změna programu vyhrazena.

 

Aktuální informace najdete na www.mklub.cz a na http://tydenhudby.vysoke-myto.cz.

 

Týden hudby 2014           

           

25.8.  

19:00 - 20:00            Guy G (rap/Česká Třebová)  + Dj sety

20:30 - 22:00            VLADIMIR 518 BAND

           

26.8.  

19:00 - 20:00            Do Větru (folk/Svitavy)

20:30 - 22:00            ENERGIT - G.Kulhánek, J.Zelenka, L.Andršt, J.Holeček

           

27.8.  

19:00 - 20:00            NIL (rock/Česká Třebová)

20:30 - 22:00            KAMIL STŘIHAVKA & LEADERS

           

28.8.  

19:00 - 20:00            Cestárium (folk/Polička)

20:30 - 22:00            IVAN HLAS TRIO

           

29.8.  

19:00 - 20:00            Mother´s Angels - Unplugged (rock/Litomyšl)

20:30 - 22:00            ZRNÍ

 

Kontakt:


Bc. Vojtěch Sedláček, dramaturg akce

VYSOKOMÝTSKÁ KULTURNÍ, o. p. s.
M-klub, www.mklub.cz
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 739 062 923

 

Další odkazy:

https://www.facebook.com/Vladimir518Praha

http://kamil.strihavka.its.cz/

http://www.ivanhlas.cz/

http://www.zrni.cz/